Benelux Kampioenschap Soak Off Polish 2016

Gepubliceerd op 13 oktober 2016 om 20:24

Eerder dit jaar is mij gevraagd waarom ik niet ga bloggen. Op het wereld wijde web neerzetten wat ik zoal mee maak als styliste..

 

Ik heb dat in de “koelkast” gezet, niet omdat ik niks mee maak tijdens mijn werk, maar meer omdat ik met veel dingen vind ‘what happens in the salon, stays in the salon’

Nu heb ik afgelopen zondag mijn aller eerste nagelwedstrijd gedaan en heel de week heb ik al zoiets ach, dat is misschien wel interessant om over te “Bloggen”.

 

In februari is mij gevraagd om mee te doen met het MBC (Menataupe BeautyCare) wedstijd team. Daar hoefde ik niet lang over na te denken, omdat ik dit een enorm leuke en mooie uitdaging vind om mezelf naar een hoger niveau te brengen.

 

Het daadwerkelijk wedstrijden gaan doen, dat is wel een ander verhaal. Ik heb namelijk nogal faalangst! Een paar jaar geleden had ik mezelf opgegeven om examen te gaan doen bij het Nagelgilde, maar vlak voor de datum heb ik afgezegd, ik durfde niet. Zonde natuurlijk, niet alleen van het geld, maar ik had makkelijk examen kunnen doen, heb toch niet voor niks een opleiding gevolgd ;) Maar achteraf is dat altijd veel makkelijker gezegd!

De afgelopen maanden heb ik mijn focus gelegd op de Benelux Kampioenschap Soak Off Polish 2016  (hele mond vol) tijdens de wedstrijd trainingen, voor mij als ‘angsthaas’ voelde dit het veiligst om ervaring op te doen met wedstrijden en stiekem durf ik ook nog niet voor acryl te gaan ;)

De wedstrijd houdt dat in dat je binnen 30 min 1 hand rood gelakt hebt en de andere hand voorziet van een French Manicure (voor wie het niet weet, dat is het witte randje bovenaan de nagel). Klinkt heel simpel, maar om het allemaal binnen 30 min te doen… De French Manicure moet natuurlijk ook mooi met de vorm van de nagel gemaakt zijn.

 

Zondag 9 oktober was het zover, mijn eerste wedstrijd. In de vroege ochtend vertrok ik met mijn model Jessica richting Brussel. 

Tussen 10 en half 11 melden bij de ingang voor de toegangskaartjes en meteen door om aan te melden voor de wedstrijd. De nagels van Jessica werden geïnspecteerd en gefotografeerd en daarna de spullen klaar zetten om te starten.

En dan begint het.. De spanning, het wachten, je ziet iedereen om je heen druk bezig met de voorbereidingen… Nog maar een keer controleren of ik alles op tafel heb staan… Laat ik dan de kleuren maar alvast schudden, normaal 30 sec, nu denk ik wel een minuut ofzo….

Het duurt nog 10 minuten voor de wedstijd.. Staat alles echt op tafel? Zal ik de kleuren nog een keer schudden…

Gelukkig is mijn model zo zen dat ze me er op attendeert dat ik wel moet blijven adem halen… Diep in ademen en langzaam uit ademen… Doe nog maar een keer.. Helpt wel ;)

 

Om 11 uur is het startsein, game is on…

Rood lakken is niet zo moeilijk, zorgen dat ik de nagelriemen niet raak en de zijwallen ook niet… Hand in de lamp, door met de French….

OMG! Dat is lastig wanneer je strak staat van de zenuwen! M’n hand wil maar niet stoppen met trillen… Ene kant smile line netjes, andere kant op alleen maar hobbeltjes door het trillen.. Nee!!! Opnieuw!

Onder tussen hoor ik mijn model zeggen, ademhalen! Diep inademen en langzaam uitademen… Oh ja! In dat half uur moet ik natuurlijk ook gewoon ademhalen!!

Na ruim 28 minuten komt de laatste hand uit de lamp en kan ik de plak laag verwijderen en olie aanbrengen op de nagelriemen.. Ik heb het gered, sterker nog ik heb het overleefd! En het resultaat? Ach een laatste plaats is ook een plaats toch? Ik heb het gedaan! Ik heb het gewoon gedaan!

Nadat de 30 minuten volledig voorbij zijn moeten de modellen hun handen in de lucht houden en mag er niks meer gedaan worden (doe je dit wel, volgt diskwalificatie)

De modellen worden weggeleid voor jurering en mogen wij de spullen opruimen, over een half uur begint de volgende wedstrijd.

Langzaam aan kom ik weer met beide benen op de grond, ik heb het gewoon gedaan! Niks afgezegd, niks geannuleerd.. Nee, gewoon de wedstrijd gedaan en de set binnen de tijd af! En wat voel ik me trots! Op welke plek ik ook zal eindigen maakt niet uit, ik heb het gewoon gedaan, dat is mijn 1e plaats! De grootste overwinning die ik kan hebben..

En dan begint het wachten. Mijn model is samen met de andere modellen bijna een uur bij de jury..

De middag brengen we door met slenteren en met bekenden kletsen..

Om half 6 begint de uitslag, alle deelnemers moeten met hun modellen op het podium komen, zelfs dat heb ik dus, een podium plaats ;) Later op de avond blijkt dat ik 8e geworden ben, en dat is goed! Volgend jaar is er weer een kans, dan zien we wel weer.

IMG_3267.jpgImage-1.png


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.